tirsdag den 6. oktober 2009

Suppe med inspiration fra middelalderen

Nedenunder ses billeder fra fremstilling af en suppe, som man lavede i middelalderen. Umiddelbart kan den minde om en ganske almindelig grøntsagssuppe, dog tilsat en krydderiblanding, som jeg aldrig havde hørt om.

Her ses ingredienserne til suppen. Der er løg, forårsløg, persille, purløg og krydderi. Dog glemte jeg at få æg med på billedet som også var en del af opskriften.
Løg og forårsløg kommer i gryden og tilsættes en fond.

Efterfølgende tilsættes purløg og persille.

Æggeblommerne tilsættes og krydderblandingen, som består af koriander, kanel, kardemomme og muskat, kommer ligeledes i.

Efter den havde kogt kunne den spises, og den smagte faktisk ganske udemærket.







1 kommentar:

  1. Hej Michael, har suppen også et navn? Den ser lækkert ud!!!
    Syns de havde så sjove navne dengang, som skonrogger og løwtenspandekager. Jeg har en bog fra biblioteket om middelaldermad og her har jeg lige fundet din suppe den hedder "Suppe med løg og urter" mh...ikke så spændende dit navn :(
    Hilsen Anke

    SvarSlet